Arte Plastice - Pictura Sevalet

Universul minunat al culorii se naste odata cu copilaria. Curcubeul straluceste pretutindeni! Culorile exista in virtutea unei logici care le este proprie si cosntituie spatiul de care au nevoie pentu a se exprima. Spectatorul trebuie sa intre in logica pe cae o propune si, acceptand-o, sa le inteleaga limbajul.
Pictura este o poezie muta...

"Din pictura izvoraste o armonie asemeni cum din mia multe si felurite voci impreunate rezulta propozitia armonica"
Leonardo da Vinci

Culoarea poate cosntitui forma si poate sustine, singura, o compozitie plastica. Tehnicile de lucru, foarte versatile, reprezinta ansamblul procedeelor si regulilor cu ajutorul carora opera picturala este realizata. Pictura poate fi realizata cu ajutorul cretei si pastelului, aquarelei, guasei, temperei, culorilor acrilice si in ulei.
Pentru fiecare dintre aceste tipuri de culoare exista lianti speciali, iar pictura se poate realiza pe suporturi diferite, hartie, carton, matase, sticla, zid, lemn, panza, etc. Spre deosebire de pictura murala, legata de un edificiu, tabloul mobil de sevalet a aparut ca o necesitate de a impodobi locuinta.

Liceul de Arta George Georgescu Liceul de Arta George Georgescu Liceul de Arta George Georgescu Liceul de Arta George Georgescu Pictura studiaza culorile, proprietatile acestora si modalitatile de amestec si juxstapunere, posibilitatile de expresie, dand nastere unor stiluri de rezolvare a creatiei plastice, consemnand nume si ierarhii valorice.

Creatiile picturale au scris istoria omenirii, au nascut genii, au dat nastere stilurilor si cuvintelor, colectiilor particulare si muzelor. Cuprinse de o agitatie neasteptata, panzele parasesc muzeele si pornesc sa faca inconjurul lumii.

La fiecare popas nenumarati ochi le contempla. Salile de expozitii se dovedesc neincapatoare. in epoca noastra pictura a devenit o prezenta de la care se asteapta un fel de revelatie.

 
Top Pagina
login