Concursul de Machete de Afise "O Sansa Dunarii Albastre"

Incepand cu anul 2000 Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in parteneriat cu Liceul de Arta "G.Georgescu" au lansat CONCURSUL NATIONAL DE PROIECTE DE AFISE cu tematca ecologica intitulat "0 Sansa Dunarii albastre", dupa ce trei ani inainte realizasera tot impreuna 2 editii nationale cu machete de timbre si una de proiecte de afise, pe tema "Protejarii frumusetilor Deltei Dundaii".

Obiectivul concursului este ca prin intermediul acestor expozitii de afise dedicate protejarii bio-diversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, prin arta, sa se constientizeze Si sa se mentina constant interesul opiniei publice si in special al tinerei generatii, asupra conservarii ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal de atentionare si contribuie la sensibilizarea factorilor responsabili si decizionali dar in acelasi timp, reprezinta un factor al educatiei pentru mediu, un instrument in incercarea de atragere si implicarea publicului in conservarea si protejarea apelor Dunarii si Deltei Dunarii.
Concursul se adreseazd tinerilor intre 15-18 ani la liceele de arta din tara. Locul de intalnire al mesajului nu putea fi altul decat la Tulcea, punctul terminus al fluviului, care inainte de se uni cu Mares Neagra, creeaza locul cel mai fascinant din Europa - Delta Dunarii.

Vernisajele expozitiilor au fost dedicate unor importante evenimente de mediu, celebrate la nivel mondial, premiile fiind oferite de A.R.B.D.D. Tulcea si Primaria municipiului. Dupa realizarea, in anul 2001, a Calendarului ecologic " 0 Sansa Dunarii Albastre ", se reuseste la sfarsitul anului 2005, ilustrarea, in conditii grafice deosebite, intr-o brosura, a 108 proiecte de afise a editiilor concursului.
Tiparirea a fost posibila datorita sprijinului financiar (10000 Ron) oferit de "Fundatia Cuviosul TIT " prin domnul profesor doctor inginer TITI TURCOIU. Postfata brosurii se incheie cu indemnul acestuia "Le doresc tuturor acestor copii, autorii acestor postere, sa ajunga artisti consacrati, intr-un mediu curat, lipsit de poluare si proprietari al unui fluviu european, care la vdasare sa poarte numele de ... Dunarea Albastra".

prof. Pal Adrian (initiatorul expozitiei - concurs)

Download afis in format .pdf

o_sansa_dunarii_albastre2009.pdf

 
Top Pagina
login