Muzica - Arta Vocala Interpretativa


Canto Clasic

Canto este o disiplina cu predare individuala si are ca obiect de studiu vocea umana.

Vocea umana este un instrument complex, capabil sa redea o gama larga de traiti si sentimente. Canto se studiaza pe baze stiintifice, elevii invata mecanismul respiratiei si al fonatiei, tehnici speciale de sustinere si emisie orin care se obtine acel sunet specific cantaretilor lirici.

Repertoriul pe care elevii il studiaza in cei patru ani de liceu cuprinde lieduri si arii din perioadele preclasic, clasic si romantic precum si literatura muzicala vocala romaneasca.

Canto vizeaza performanta vocala printr-un studiu sustinut pentru obtinerea tehnicii vocale si a rafinamentului artistic.
Talentul si munca sustinuta reprezinta formula ideala pentru a va deschide portile marilor scene lirice ale lumii.

Muzica Vocala Traditionala Romaneasca

Studiaza folclorul romanesc pe baze stiintifice folosind vocea umana naturala ca instrument al interpretarii.

In cei patru ani de studiu din liceu, elevii dobandesc un repertoriu bogat si variat avandu-se in vedere cuprinderea tuturor zonelor folclorice reprezentative ale tarii. Diversitatea nu se refera numai la zonele folclorice ci si la genurile folclorice cum ar fi cantecul de petrecere si cantecul propriuzis.

Aceasta disciplina are ca scop pastrarea si conservarea folflorului romanesc autentic pentru a se transmite generatiilor urmatoare.

Pregatire complexa pe care elevii o realizeaza le permite ascensiunea lor ca inerpreti profesionisti ai cantecului popular.

Info Admitere (+)

 
Top Pagina
login